Cant run the torbrowser

This forum is dedicated to basic help and support :

Ask here your questions about basic installation and usage of Mageia. For example you may post here all your questions about getting Mageia isos and installing it, configuring your printer, using your word processor etc.

Try to ask your questions in the right sub-forum with as much details as you can gather. the more precise the question will be, the more likely you are to get a useful answer

Cant run the torbrowser

Postby qapaq » Jun 8th, '18, 15:18

Hi, i cant run the browser bundle. An any other distro i just decompress the zip file (sometimes make executable) y run the the desktop file but, in mageia, this doesnt work. When i run the ".desktop" shortcut, it just opens the "open with" window and nothing happens. What can i do?

Thanks
Attachments
Screenshot_20180606_104843.png
.desktop file properties
Screenshot_20180606_104843.png (30.04 KiB) Viewed 129 times
qapaq
 
Posts: 5
Joined: Jun 5th, '18, 22:22

Re: Cant run the torbrowser

Postby morgano » Jun 8th, '18, 20:00

Which DE (Desktop Environment; Plasna/Gnome/...) do you use?
Mandriva since 2006, then Mageia since 2011 at home & work. Thinkpad T40 T42p T43 T60 T61 T400. Aspire 7. Fileserver. Workstation using LVM, LUKS, VirtualBox, BOINC, Dropbox, CAD, urpmi-proxy, NextCloud...
morgano
 
Posts: 506
Joined: Jun 15th, '11, 17:51
Location: Kivik, Sweden

Re: Cant run the torbrowser

Postby qapaq » Jun 8th, '18, 22:23

morgano wrote:Which DE (Desktop Environment; Plasna/Gnome/...) do you use?


Plasma.
qapaq
 
Posts: 5
Joined: Jun 5th, '18, 22:22

Re: Cant run the torbrowser

Postby doktor5000 » Jun 9th, '18, 15:49

How do you "run" the desktop file? And what are the contents of it?
Cauldron is not for the faint of heart!
Caution: Hot, bubbling magic inside. May explode or cook your kittens!
----
Disclaimer: Beware of allergic reactions in answer to unconstructive complaint-type posts
User avatar
doktor5000
 
Posts: 14355
Joined: Jun 4th, '11, 10:10
Location: Leipzig, Germany

Re: Cant run the torbrowser

Postby qapaq » Jun 9th, '18, 18:20

doktor5000 wrote:How do you "run" the desktop file? And what are the contents of it?


By double click. This is the .desktop file open with a text editor:

Code: Select all
#!/usr/bin/env ./Browser/execdesktop
#
# This file is a self-modifying .desktop file that can be run from the shell.
# It preserves arguments and environment for the start-tor-browser script.
#
# Run './start-tor-browser.desktop --help' to display the full set of options.
#
# When invoked from the shell, this file must always be in a Tor Browser root
# directory. When run from the file manager or desktop GUI, it is relocatable.
#
# After first invocation, it will update itself with the absolute path to the
# current TBB location, to support relocation of this .desktop file for GUI
# invocation. You can also add Tor Browser to your desktop's application menu
# by running './start-tor-browser.desktop --register-app'
#
# If you use --register-app, and then relocate your TBB directory, Tor Browser
# will no longer launch from your desktop's app launcher/dock. However, if you
# re-run --register-app from inside that new directory, the script
# will correct the absolute paths and re-register itself.
#
# This file will also still function if the path changes when TBB is used as a
# portable app, so long as it is run directly from that new directory, either
# via the shell or via the file manager.

[Desktop Entry]
Type=Application
Name=Tor Browser Setup
GenericName=Web Browser
Comment=Tor Browser is +1 for privacy and -1 for mass surveillance
Categories=Network;WebBrowser;Security;
Exec=sh -c '"$(dirname "$*")"/Browser/start-tor-browser --detach || ([ ! -x "$(dirname "$*")"/Browser/start-tor-browser ] && "$(dirname "$*")"/start-tor-browser --detach)' dummy %k
X-TorBrowser-ExecShell=./Browser/start-tor-browser --detach
Icon=web-browser
StartupWMClass=Tor Browser
qapaq
 
Posts: 5
Joined: Jun 5th, '18, 22:22

Re: Cant run the torbrowser

Postby doktor5000 » Jun 10th, '18, 15:14

What is the output of desktop-file-validate against that .desktop file?
Apart from that you're probably better off asking about this upstream, there are also various other reports about this issue:

https://trac.torproject.org/projects/tor/ticket/9091
https://trac.torproject.org/projects/tor/ticket/13375
Cauldron is not for the faint of heart!
Caution: Hot, bubbling magic inside. May explode or cook your kittens!
----
Disclaimer: Beware of allergic reactions in answer to unconstructive complaint-type posts
User avatar
doktor5000
 
Posts: 14355
Joined: Jun 4th, '11, 10:10
Location: Leipzig, Germany


Return to Basic support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron