plasma (kde) does not work

This forum is dedicated to advanced help and support :

Ask here your questions about advanced usage of Mageia. For example you may post here all your questions about network and automated installs, complex server configurations, kernel tuning, creating your own Mageia mirrors, and all tasks likely to be touchy even for skilled users.

plasma (kde) does not work

Postby plspls » Aug 14th, '16, 11:42

all is in title. can someone fix please? thanks
plspls
 
Posts: 96
Joined: Aug 14th, '16, 11:38

Re: plasma (kde) does not work

Postby doktor5000 » Aug 14th, '16, 13:33

As in the other thread: What exactly does not work? If you do not provide sufficient information for the developers to eventually be able to reproduce yoru issue, then it's not possible for them to fix anything.
You have to be more verbose.
Cauldron is not for the faint of heart!
Caution: Hot, bubbling magic inside. May explode or cook your kittens!
----
Disclaimer: Beware of allergic reactions in answer to unconstructive complaint-type posts
User avatar
doktor5000
 
Posts: 14689
Joined: Jun 4th, '11, 10:10
Location: Leipzig, Germany

Re: plasma (kde) does not work

Postby plspls » Aug 14th, '16, 13:43

Just doesn't work. At all. Can't be more clear.
plspls
 
Posts: 96
Joined: Aug 14th, '16, 11:38

Re: plasma (kde) does not work

Postby plspls » Aug 14th, '16, 13:47

you want screenshot as proof?
plspls
 
Posts: 96
Joined: Aug 14th, '16, 11:38

Re: plasma (kde) does not work

Postby plspls » Aug 14th, '16, 13:48

I can take screenshot as proof if you don't believe me
plspls
 
Posts: 96
Joined: Aug 14th, '16, 11:38

Re: plasma (kde) does not work

Postby doktor5000 » Aug 14th, '16, 15:57

Sorry, but you have to be much more specific what "does not work" mean to you. What installation media did you use, what Mageia version?
What login manager do you use, what exactly happens once you select plasma in login manager, what can you see in the logs, e.g. as root via
Code: Select all
journalctl -ab | tail -1500
once you have started the plasma session.
Cauldron is not for the faint of heart!
Caution: Hot, bubbling magic inside. May explode or cook your kittens!
----
Disclaimer: Beware of allergic reactions in answer to unconstructive complaint-type posts
User avatar
doktor5000
 
Posts: 14689
Joined: Jun 4th, '11, 10:10
Location: Leipzig, Germany

Re: plasma (kde) does not work

Postby plspls » Aug 14th, '16, 16:13

that is lot of questions lol

I can try answering but ...... I don't remember all that exactly

to be more clear, I download mageia dvd, load it, install plasma ===> not working, so I report problem here to help fix it, because this is open source. I am no expert in plasma, I don't know why is not working. all I do is try to help, but, I am not plasma programmer, cannot do more.
plspls
 
Posts: 96
Joined: Aug 14th, '16, 11:38

Re: plasma (kde) does not work

Postby plspls » Aug 14th, '16, 16:15

but thanks for your help, very useful. and thanks for fixing forum by the way, I appreciate.
plspls
 
Posts: 96
Joined: Aug 14th, '16, 11:38

Re: plasma (kde) does not work

Postby Lebarhon » Aug 14th, '16, 18:59

But plspls you don't answer Doktor5000's questions !
what Mageia version?
did you check the Iso integrity ? did you use a DVD or an USB stick?
what hardware, mostly what graphic card? drivers?
Do you have BIOS or UEFI firmware?
What login manager do you use?
did you check the logs? What is the output of
Code: Select all
journalctl -ab | tail -1500
once you have started the plasma session?
No need to be a Plasma dev for that
Thanks
Lebarhon
 
Posts: 408
Joined: Mar 22nd, '11, 22:24
Location: France

Re: plasma (kde) does not work

Postby plspls » Aug 15th, '16, 00:26

no idea sorry
plspls
 
Posts: 96
Joined: Aug 14th, '16, 11:38

Re: plasma (kde) does not work

Postby plspls » Aug 15th, '16, 00:28

all I know is it does not work

and when I say it doesn't work it means it doesn't work at ALL
plspls
 
Posts: 96
Joined: Aug 14th, '16, 11:38

Re: plasma (kde) does not work

Postby morgano » Aug 15th, '16, 01:08

Obviously you see something happen as you can tell Plasma is broken ;)
When the system boots.. you see a boot menu?
Do you then get to a log in screen?
What next?
Mandriva since 2006, then Mageia since 2011 at home & work. Thinkpad T40 T42p T43 T60 T61 T400. Aspire 7. Fileserver. Workstation using LVM, LUKS, VirtualBox, BOINC, Dropbox, CAD, urpmi-proxy, NextCloud...
morgano
 
Posts: 573
Joined: Jun 15th, '11, 17:51
Location: Kivik, Sweden

Re: plasma (kde) does not work

Postby plspls » Aug 15th, '16, 11:43

yep. then it doesn't work.
plspls
 
Posts: 96
Joined: Aug 14th, '16, 11:38

Re: plasma (kde) does not work

Postby jiml8 » Aug 15th, '16, 20:54

Call doctor on phone...:

"Hello, doctor. I am sick."

Doctor says: "what are your symptoms?"

"I am sick"

Doctor says: "I asked you for your symptoms?"

"I am sick"

This is a useless exchange, and goes nowhere.

OP was asked to give the symptoms (system, version, OS version, install media, and exactly what is seen to happen when "it doesn't work", and refuses to respond.

So, not worth trying to help.
jiml8
 
Posts: 1014
Joined: Jul 7th, '13, 18:09

Re: plasma (kde) does not work

Postby Bequimao » Aug 15th, '16, 21:41

Don't feed the troll.
Plasma 5 is working fine here.
Bequimão
Bequimao
 
Posts: 65
Joined: Jun 3rd, '11, 21:51

Re: plasma (kde) does not work

Postby plspls » Aug 15th, '16, 23:53

believe me or not this doesn't work

at all

or did I do something wrong in the install? who knows
plspls
 
Posts: 96
Joined: Aug 14th, '16, 11:38

Re: plasma (kde) does not work

Postby plspls » Aug 16th, '16, 00:09

sorry for lack of detail the computer I use is installed with Windows 10 now I can't try again using plasma without removing windows

I will try again letter when possible
plspls
 
Posts: 96
Joined: Aug 14th, '16, 11:38

Re: plasma (kde) does not work

Postby benbullard79 » Feb 8th, '17, 03:08

Plasma works great. You're not doing it right. :P
Thanks,
Ben
OpenMandriva Lx3, Mageia 6
benbullard79
 
Posts: 27
Joined: Jan 29th, '12, 21:00
Location: Baton Rouge, LA US


Return to Advanced support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron