FlatPak install error for Telegram

This forum is dedicated to basic help and support :

Ask here your questions about basic installation and usage of Mageia. For example you may post here all your questions about getting Mageia isos and installing it, configuring your printer, using your word processor etc.

Try to ask your questions in the right sub-forum with as much details as you can gather. the more precise the question will be, the more likely you are to get a useful answer

FlatPak install error for Telegram

Postby jeevanism » Aug 26th, '19, 17:02

Hello,

I wanted to install Telegram desktop in my Mageia 7. I tried the get-telegram package which is a simple script to download telegram desktop but the website https://desktop.telegram.org/ is not accessible in India ( via Reliance ISP) , seems like the have blocked the telegram somehow. So I tried to install using FlatPak but I met some error as below.

Code: Select all
[root@localhost jeevanism]# flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
[root@localhost jeevanism]# flatpak install flathub org.telegram.desktopLooking for matches…
error: Unable to load summary from remote flathub: GPG verification enabled, but no summary found (check that the configured URL in remote config is correct)


any suggestions / fixes / helps

thank you
jeevanism
 
Posts: 27
Joined: Sep 1st, '12, 05:28

Re: FlatPak install error for Telegram

Postby doktor5000 » Aug 26th, '19, 17:21

Can you please show the output of
Code: Select all
cat /var/lib/flatpak/repo/config
flatpak remote-list --show-disabled --show-details


Apart from that, even if you get the flatpak installed, if the telegram servers are blocked, how do you think telegram will work without those ?
Cauldron is not for the faint of heart!
Caution: Hot, bubbling magic inside. May explode or cook your kittens!
----
Disclaimer: Beware of allergic reactions in answer to unconstructive complaint-type posts
User avatar
doktor5000
 
Posts: 15022
Joined: Jun 4th, '11, 10:10
Location: Leipzig, Germany

Re: FlatPak install error for Telegram

Postby jeevanism » Aug 26th, '19, 19:56

Apart from that, even if you get the flatpak installed, if the telegram servers are blocked, how do you think telegram will work without those ?

It turns only only that the https://desktop.telegram.org/ is blocked / not loaded. But I successfully downloaded/installed using a tar ball file from this link

https://updates.tdesktop.com/tlinux/tsetup.1.8.2.tar.xz which I got from https://tdesktop.com/linux/current.php . Now I can run and interact with Telegram activity.

There is another workaround to install Discover ( for KDE) or Gnome-Software ( for GNOME) and you can download the flatpak file for telegram and open with Discover / Gnome-Software.
Last edited by doktor5000 on Aug 30th, '19, 23:26, edited 1 time in total.
Reason: added quote tags
jeevanism
 
Posts: 27
Joined: Sep 1st, '12, 05:28

Re: FlatPak install error for Telegram

Postby doktor5000 » Aug 30th, '19, 23:26

jeevanism wrote:There is another workaround to install Discover ( for KDE) or Gnome-Software ( for GNOME) and you can download the flatpak file for telegram and open with Discover / Gnome-Software.

You don't need either of those to install flatpaks, you can do that directly with flatpak: http://docs.flatpak.org/en/latest/using-flatpak.html
Cauldron is not for the faint of heart!
Caution: Hot, bubbling magic inside. May explode or cook your kittens!
----
Disclaimer: Beware of allergic reactions in answer to unconstructive complaint-type posts
User avatar
doktor5000
 
Posts: 15022
Joined: Jun 4th, '11, 10:10
Location: Leipzig, Germany


Return to Basic support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron