screen sizing on new ATI cards

screen sizing on new ATI cards

Postby gch3 » Jan 7th, '15, 05:34

For those having problems ,especially on HDMI hook-ups and new ATI vid cards check out this link. It easily fixed my screen underscaling problem and Mageia saved the setting on re-boot. After three hours of hunting and fumbling around I'm one happy camper. https://wiki.archlinux.org/index.php/AMD_Catalyst That would be under troubleshooting section 6.16.
gch3
 
Posts: 43
Joined: Dec 25th, '13, 21:06

Re: screen sizing on new ATI cards

Postby doktor5000 » Jan 7th, '15, 05:56

Cauldron is not for the faint of heart!
Caution: Hot, bubbling magic inside. May explode or cook your kittens!
----
Disclaimer: Beware of allergic reactions in answer to unconstructive complaint-type posts
User avatar
doktor5000
 
Posts: 15022
Joined: Jun 4th, '11, 10:10
Location: Leipzig, Germany

Re: screen sizing on new ATI cards

Postby pete910 » Jan 8th, '15, 20:46

mmm, Never knew ATI had made any new cards :roll: :lol:


Personally only had this issue on TV's .

This is where I've done it before on AMD cards

Image

Side note:

Most monitors/TV's have an option in their respective menus to sort it.
User avatar
pete910
 
Posts: 357
Joined: Jan 8th, '12, 18:53

Re: screen sizing on new ATI cards

Postby gch3 » Jan 9th, '15, 05:57

My bad on the reference, this is an XFX Radeon R7 240 card and when going into Catalyst it showed the same screen but for some odd reason the options were grayed out and didn't allow for adjusting even with the latest update so I had to resort to the methods found in the referenced link above. After set-up though everything appears to function fine, go figure. Maybe it's the dual boot system with Windows 7. Pair anything with Windows and eventually something will goof up, however it's usually in Windows for me.
gch3
 
Posts: 43
Joined: Dec 25th, '13, 21:06

Re: screen sizing on new ATI cards

Postby wintpe » Jul 27th, '18, 11:52

Ive experienced the same on nvidia cards, and yesterday had an issue with a GT610

up until yesterday i thought it was limited to gtx2xx versions

ive seen this with samsung 650 32 inch TV's and LG 32 inch TV's both full HD

ive not seen this with what you would call dedicated computer monitors.

regards peter
Redhat 6 Certified Engineer (RHCE)
Sometimes my posts will sound short, or snappy, however its realy not my intention to offend, so accept my apologies in advance.
wintpe
 
Posts: 1189
Joined: May 22nd, '11, 17:08
Location: Rayleigh,, Essex , UK


Return to Video

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest