Error detecting display on boot randomly

Error detecting display on boot randomly

Postby Spinnifex » May 23rd, '21, 15:35

Hello

Mageia 8 randomly failed to detect screen when booting.

I use the latest nvidia driver and Kde plasma

X.org.log
Code: Select all
[    27.011] (--) Log file renamed from "/var/log/Xorg.pid-3822.log" to "/var/log/Xorg.0.log"
[    27.012]
X.Org X Server 1.20.11
X Protocol Version 11, Revision 0
[    27.012] Build Operating System: rabbit 5.10.25-server-1.mga7
[    27.012] Current Operating System: Linux localhost 5.10.37-desktop-2.mga8 #1 SMP Mon May 17 16:35:04 UTC 2021 x86_64
[    27.012] Kernel command line: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-5.10.37-desktop-2.mga8 root=UUID=d319fc7a-fc62-44b5-b635-b169e5fe21b2 ro splash quiet noiswmd nokmsboot resume=UUID=c0fa764a-9fc7-40d8-824c-a50ae74bb24d audit=0 vga=788
[    27.012] Build Date: 13 April 2021  09:02:48PM
[    27.012] Build ID: x11-server 1.20.11-1.mga8
[    27.012] Current version of pixman: 0.40.0
[    27.012]    Before reporting problems, check https://bugs.mageia.org
   to make sure that you have the latest version.
[    27.012] Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
   (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
   (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
[    27.012] (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Sun May 23 14:34:15 2021
[    27.012] (==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
[    27.012] (==) Using config directory: "/etc/X11/xorg.conf.d"
[    27.012] (==) Using system config directory "/usr/share/X11/xorg.conf.d"
[    27.012] (==) ServerLayout "layout"
[    27.012] (**) |-->Screen "screen1" (0)
[    27.012] (**) |   |-->Monitor "monitor1"
[    27.012] (**) |   |-->Device "device1"
[    27.012] (**) |   |-->GPUDevice "device2"
[    27.012] (**) Option "DontZap" "False"
[    27.012] (**) Option "AllowMouseOpenFail"
[    27.012] (==) Automatically adding devices
[    27.012] (==) Automatically enabling devices
[    27.012] (==) Automatically adding GPU devices
[    27.012] (==) Automatically binding GPU devices
[    27.012] (==) Max clients allowed: 256, resource mask: 0x1fffff
[    27.012] (==) FontPath set to:
   catalogue:/etc/X11/fontpath.d,
   built-ins
[    27.012] (**) ModulePath set to "/usr/lib64/xorg/extra-modules,/usr/lib64/xorg/modules,/usr/lib/xorg/extra-modules,/usr/lib/xorg/modules"
[    27.012] (II) The server relies on udev to provide the list of input devices.
   If no devices become available, reconfigure udev or disable AutoAddDevices.
[    27.012] (II) Loader magic: 0x61fd40
[    27.012] (II) Module ABI versions:
[    27.012]    X.Org ANSI C Emulation: 0.4
[    27.012]    X.Org Video Driver: 24.1
[    27.012]    X.Org XInput driver : 24.1
[    27.012]    X.Org Server Extension : 10.0
[    27.013] (++) using VT number 1

[    27.013] (II) systemd-logind: logind integration requires -keeptty and -keeptty was not provided, disabling logind integration
[    27.013] (II) xfree86: Adding drm device (/dev/dri/card0)
[    27.014] (--) PCI: (0@0:2:0) 8086:3e92:1043:8694 rev 0, Mem @ 0x6012000000/16777216, 0x4000000000/268435456, I/O @ 0x00004000/64
[    27.014] (--) PCI:*(3@0:0:0) 10de:1c81:1043:8616 rev 161, Mem @ 0x90000000/16777216, 0x6000000000/268435456, 0x6010000000/33554432, I/O @ 0x00003000/128, BIOS @ 0x????????/524288
[    27.014] (II) Open ACPI successful (/var/run/acpid.socket)
[    27.014] (II) "glx" will be loaded by default.
[    27.014] (II) LoadModule: "v4l"
[    27.014] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/drivers/v4l_drv.so
[    27.015] (II) Module v4l: vendor="X.Org Foundation"
[    27.015]    compiled for 1.20.7, module version = 0.1.1
[    27.015]    ABI class: X.Org Video Driver, version 24.1
[    27.015] (II) LoadModule: "glx"
[    27.015] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libglx.so
[    27.015] (II) Module glx: vendor="X.Org Foundation"
[    27.015]    compiled for 1.20.11, module version = 1.0.0
[    27.015]    ABI class: X.Org Server Extension, version 10.0
[    27.015] (II) LoadModule: "nvidia"
[    27.015] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
[    27.015] (II) Module nvidia: vendor="NVIDIA Corporation"
[    27.015]    compiled for 1.6.99.901, module version = 1.0.0
[    27.015]    Module class: X.Org Video Driver
[    27.015] (II) LoadModule: "intel"
[    27.015] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/drivers/intel_drv.so
[    27.016] (II) Module intel: vendor="X.Org Foundation"
[    27.016]    compiled for 1.20.10, module version = 2.99.917
[    27.016]    Module class: X.Org Video Driver
[    27.016]    ABI class: X.Org Video Driver, version 24.1
[    27.016] (II) v4l driver for Video4Linux overlay mode (V4L2)
[    27.016] (II) NVIDIA dlloader X Driver  460.80  Fri May  7 06:53:15 UTC 2021
[    27.016] (II) NVIDIA Unified Driver for all Supported NVIDIA GPUs
[    27.016] (II) intel: Driver for Intel(R) Integrated Graphics Chipsets:
   i810, i810-dc100, i810e, i815, i830M, 845G, 854, 852GM/855GM, 865G,
   915G, E7221 (i915), 915GM, 945G, 945GM, 945GME, Pineview GM,
   Pineview G, 965G, G35, 965Q, 946GZ, 965GM, 965GME/GLE, G33, Q35, Q33,
   GM45, 4 Series, G45/G43, Q45/Q43, G41, B43
[    27.016] (II) intel: Driver for Intel(R) HD Graphics
[    27.016] (II) intel: Driver for Intel(R) Iris(TM) Graphics
[    27.016] (II) intel: Driver for Intel(R) Iris(TM) Pro Graphics
[    27.016] (WW) Falling back to old probe method for v4l
[    29.033] intel: waited 2020 ms for i915.ko driver to load
[    29.038] (WW) Falling back to old probe method for v4l
[    31.062] intel: waited 2020 ms for i915.ko driver to load
[    31.067] (II) Loading sub module "fb"
[    31.067] (II) LoadModule: "fb"
[    31.067] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/libfb.so
[    31.068] (II) Module fb: vendor="X.Org Foundation"
[    31.068]    compiled for 1.20.11, module version = 1.0.0
[    31.068]    ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
[    31.068] (II) Loading sub module "wfb"
[    31.068] (II) LoadModule: "wfb"
[    31.068] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/libwfb.so
[    31.069] (II) Module wfb: vendor="X.Org Foundation"
[    31.069]    compiled for 1.20.11, module version = 1.0.0
[    31.069]    ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
[    31.069] (II) Loading sub module "ramdac"
[    31.069] (II) LoadModule: "ramdac"
[    31.069] (II) Module "ramdac" already built-in
[    31.071] (EE) No devices detected.
[    31.071] (EE)
Fatal server error:
[    31.071] (EE) no screens found(EE)
[    31.071] (EE)
Please consult the Mageia support
    at https://bugs.mageia.org
 for help.
[    31.071] (EE) Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.
[    31.071] (EE)
[    31.077] (EE) Server terminated with error (1). Closing log file.



Where you can see this.
Is there maybe a conflict with the onboard grafic card ?

Regards
Spinnifex
Spinnifex
 
Posts: 100
Joined: Nov 25th, '19, 12:38
Location: Europe / Potsdam

Return to Video

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron