Dual Monitor show wrong primary monitor

Dual Monitor show wrong primary monitor

Postby Spinnifex » May 10th, '21, 18:03

Hello

I have a new second monitor for my first time and started Mageia without problems.
The first time the primary screen with the task bar was set to my new monitor( BenQ )
with a higher resolution. My other monitor ( Asus ) was okay.

Now today after login the new monitor did not have the taskbar but the older one.
I look into the settings but the BenQ Monitor is primary monitor.!?
How can I tell mageia that I want the taskbar on that primary monitor?

Everything I found via settings display was okay for me.
Even rebooting did not solved this.

Via MCC I did not found any settings related .

Any suggestions?

Regards

Spinnifex
Spinnifex
 
Posts: 100
Joined: Nov 25th, '19, 12:38
Location: Europe / Potsdam

Re: Dual Monitor show wrong primary monitor

Postby doktor5000 » May 10th, '21, 18:48

There are no settings in MCC for that because that is usually handled dynamically by the configuration tool of your desktop environment. What desktop environment do you use, and what is the output of
Code: Select all
xrandr -q
Cauldron is not for the faint of heart!
Caution: Hot, bubbling magic inside. May explode or cook your kittens!
----
Disclaimer: Beware of allergic reactions in answer to unconstructive complaint-type posts
User avatar
doktor5000
 
Posts: 16731
Joined: Jun 4th, '11, 10:10
Location: Leipzig, Germany

Re: Dual Monitor show wrong primary monitor

Postby Spinnifex » May 10th, '21, 21:44

Hello
thanks for answer my question

The output of

Code: Select all
xrandr -q


Code: Select all
Screen 0: minimum 8 x 8, current 4480 x 1440, maximum 32767 x 32767
DVI-D-0 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
HDMI-0 connected 1920x1080+2560+0 (normal left inverted right x axis y axis) 521mm x 293mm
   1920x1080     60.00*+  59.94    50.00    60.00    50.04 
   1680x1050     59.95 
   1440x900      59.89 
   1440x576      50.00 
   1440x480      59.94 
   1280x1024     75.02    60.02 
   1280x960      60.00 
   1280x720      60.00    59.94    50.00 
   1152x864      75.00 
   1024x768      75.03    70.07    60.00 
   800x600       75.00    72.19    60.32    56.25 
   720x576       50.00 
   720x480       59.94 
   640x480       75.00    72.81    59.94    59.93 
DP-0 connected primary 2560x1440+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 597mm x 336mm
   2560x1440     59.95*+
   1920x1080     60.00    59.94    50.00 
   1680x1050     59.95 
   1600x900      60.00 
   1280x1024     75.02    60.02 
   1280x800      59.81 
   1280x720      60.00    59.94    50.00 
   1024x768      75.03    60.00 
   800x600       75.00    60.32 
   720x576       50.00 
   720x480       59.94 
   640x480       75.00    59.94    59.93 
DP-1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)

but I do this after I disabled the old monitor to get taskbar back on my BenQ monitor.
And later reactivate the older.

Regards
Spinnifex
Spinnifex
 
Posts: 100
Joined: Nov 25th, '19, 12:38
Location: Europe / Potsdam

Re: Dual Monitor show wrong primary monitor

Postby doktor5000 » May 10th, '21, 21:53

doktor5000 wrote:What desktop environment do you use
Cauldron is not for the faint of heart!
Caution: Hot, bubbling magic inside. May explode or cook your kittens!
----
Disclaimer: Beware of allergic reactions in answer to unconstructive complaint-type posts
User avatar
doktor5000
 
Posts: 16731
Joined: Jun 4th, '11, 10:10
Location: Leipzig, Germany

Re: Dual Monitor show wrong primary monitor

Postby Spinnifex » May 11th, '21, 17:28

KDE Plasma
Spinnifex
 
Posts: 100
Joined: Nov 25th, '19, 12:38
Location: Europe / Potsdam


Return to Video

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest