[SOLVED]Still 3 question marks during boot on M7

[SOLVED]Still 3 question marks during boot on M7

Postby mackowiakp » Jul 20th, '19, 11:45

I goggled a lot about 3 question marks on grey screen during boot. Desktop PC is equiped in Nvidia card, works properly except this 3 question marks. For somebody problem is solved, for me - not. Below some infos about video config of this desktop PC:

Code: Select all
[root@Piotr ~]#     rpm -qa|sort|grep -iE "dkms|kernel|nvidia"
dkms-2.0.19-40.mga7
dkms-minimal-2.0.19-40.mga7
dkms-nvidia340-340.107-9.mga7.nonfree
dkms-nvidia-current-430.26-1.mga7.nonfree
kernel-desktop-5.1.14-1.mga7-1-1.mga7
kernel-desktop-devel-4.14.10-1.mga6-1-1.mga6
kernel-desktop-devel-5.1.14-1.mga7-1-1.mga7
kernel-desktop-devel-latest-5.1.14-1.mga7
kernel-desktop-latest-5.1.14-1.mga7
kernel-firmware-20190603-1.mga7
kernel-firmware-nonfree-20190709-1.mga7.nonfree
kernel-userspace-headers-5.1.14-1.mga7
nvidia340-doc-html-340.107-9.mga7.nonfree
nvidia-current-cuda-opencl-430.26-1.mga7.nonfree
nvidia-current-devel-430.26-1.mga7.nonfree
nvidia-current-doc-html-430.26-1.mga7.nonfree
nvidia-current-utils-430.26-1.mga7.nonfree
nvidia-nsight-10.1.168-1.mga7.nonfree
virtualbox-kernel-5.1.14-desktop-1.mga7-6.0.8-22.mga7
virtualbox-kernel-desktop-latest-6.0.8-22.mga7
x11-driver-video-nvidia340-340.107-9.mga7.nonfree
x11-driver-video-nvidia-current-430.26-1.mga7.nonfree
[root@Piotr ~]#     dkms status
nvidia340, 340.107-9.mga7.nonfree, 5.1.14-desktop-1.mga7, x86_64: installed
nvidia-current, 430.26-1.mga7.nonfree, 5.1.14-desktop-1.mga7, x86_64: installed
virtualbox, 6.0.8-1.mga7, 5.1.14-desktop-1.mga7, x86_64: installed-binary from 5.1.14-desktop-1.mga7
[root@Piotr ~]#     cat /proc/cmdline
BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-5.1.14-desktop-1.mga7 root=UUID=b3d692fa-43c0-4516-a2ab-dc8455fefa51 ro splash quiet noiswmd nokmsboot loglevel=0 resume=UUID=e6920c2e-2eca-49d5-afd3-cd9e3107c355 vga=790


What wrong I am doing? Any idea?
Last edited by mackowiakp on Jul 21st, '19, 06:27, edited 1 time in total.
Linux is like wigwam. No Windows, no Gates but Apache inside

WARNING ! The administrator has the right to refuse to install WINDOWS, invoking the conscience clause
mackowiakp
 
Posts: 569
Joined: May 23rd, '13, 07:32
Location: Gdynia, Poland

Re: Still 3 question marks during boot on M7

Postby doktor5000 » Jul 20th, '19, 23:28

From what I remember that happens when plymouth isn't able to load the configured theme, or if there's an issue with the video drivers. From the top of errata:
https://wiki.mageia.org/en/Mageia_7_Err ... uring_boot
Cauldron is not for the faint of heart!
Caution: Hot, bubbling magic inside. May explode or cook your kittens!
----
Disclaimer: Beware of allergic reactions in answer to unconstructive complaint-type posts
User avatar
doktor5000
 
Posts: 15022
Joined: Jun 4th, '11, 10:10
Location: Leipzig, Germany

Re: Still 3 question marks during boot on M7

Postby mackowiakp » Jul 21st, '19, 06:27

OK. Work around resolved the problem. So "SOLVED. THX !
Linux is like wigwam. No Windows, no Gates but Apache inside

WARNING ! The administrator has the right to refuse to install WINDOWS, invoking the conscience clause
mackowiakp
 
Posts: 569
Joined: May 23rd, '13, 07:32
Location: Gdynia, Poland


Return to Video

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron